30 okt 2019
Wildschonau_1_W16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denkt u bij een wintervakantie in eerste instantie aan wintersport, maar is dit niet helemaal uw ding? Wilt u wat meer rust en ontspanning? Dan zal deze blog u zeker inspireren. Er zijn namelijk genoeg mooie plekken waar u niet de ski’s hoeft onder te binden, maar heerlijk kunt ontspannen en genieten. Heeft u nog geen plannen voor de wintervakantie? In deze blog geven wij u een aantal leuke ideeën. 

De indrukwekkende Dolomieten, Italië

Bezoek de Dolomieten, een van de meest bijzondere plekken van Europa. Dit gebied is een mix tussen de Alpen en het Mediterrane leven. In de winter daalt er een sprookjesachtige sfeer over de dorpen en steden worden omgetoverd tot prachtige paradijzen. Bewonder de historische burchten en kastelen, oude stadskernen en schilderachtige kapelletjes. Een wondermooie Dolomietenrondrit is daarbij een echte aanrader. U rijdt door bergwereld van het Unesco Werelderfgoed Dolomieten. Bezoek ook een van de voornaamste kloosters van Zuid-Tirol: Neustift. De barokke kloosterkerk en de eeuwenoude werken in de kloosterbibliotheek zijn echte hoogtepunten. Wilt u ook genieten van zuivere en gezonde berglucht, schitterende sneeuwlandschappen en een stralende winterzon? Dat moet u in de Dolomieten zijn! 

De geheimen van Tirol, Oostenrijk

Kristalheldere meren, een ruig berglandschap, ongerepte natuur en ultieme rust. Tirol is bij uitstek de plek om uw winterdagen te beleven. Het zonnige en sneeuwzekere hoogdal is bijzonder geschikt voor een wintervakantie in een prachtige bergwereld. Gezellige bars, typische Oostenrijkste stubes, leuke restaurantjes; u vindt het hier allemaal! Geniet daarnaast ook zeker van een paardenkoets- en sledetocht door het sprookjesachtige Tirol. Door met sneeuw bedekte dalen, langs dichtgevroren beken en glinsterende velden – gewoon heerlijk! Ook kunt u er heerlijk wandelen en voor de actieve vakantieganger, ook skiën. Voor ieder wat wils. Tirol laat uw hart sneller kloppen! 

Adembenemend Noorwegen

Bezoek Noorwegen in de winter en u zult verstelt staan van het prachtige winterwonderland. Noorwegen heeft in de winter zoveel moois te bieden, dat het bij iedereen op de bucketlist moet staan! Het is de ideale bestemming wanneer u er even helemaal tussenuit wilt, de drukte en de sleur wilt ontvluchten of tot uzelf wilt komen. U ervaart hier pure rust, ruimte en stilte.

Het is een droom voor velen: een huskytocht door een wit sprookjeslandschap. In Noorwegen wordt deze droom werkelijkheid. Een tocht met een hondenslee is dan ook iets wat u zeker moet meemaken! Ook een van de meest spectaculaire treinreizen ter wereld beleeft u in Noorwegen. De beroemde Flåmbaan rijdt u langs de fascinerende Noorse Fjordenwereld. 

Bent u wel toe aan wat rust en ontspanning of wilt u kerst eens ergens anders in Europa vieren? Breng deze winter dan zeker een bezoek aan de Dolomieten, Tirol of Noorwegen. Benieuwd wat Verhoeven voor u kan betekenen? Bekijk dan ons gehele vakantieaanbod!