09 okt 2019
Kerstsfeer Praag

Romantische verlichting, een laagje sneeuw en sfeervolle versieringen; veel steden zijn tijdens de kerstdagen extra bijzonder. Het is erg romantisch om door een stad te wandelen waar de monumenten verlicht zijn met duizenden kerstlampjes. Wilt u vlak voor of tijdens de feestdagen genieten van de kerstsfeer of wilt u er simpelweg een paar dagen tussenuit? Laat u dan inspireren door onze selectie citytrips tijdens kerst. Ook geven we u een aantal handige tips om er een onvergetelijke citytrip van te maken! En alvast één groot voordeel: deze steden zijn zeer goed bereikbaar met de bus.Praag, de Gouden stad van Europa

De schoonheid van Praag is legendarisch. Sowieso is deze stad al een lust voor het oog, maar met kerst valt u van de ene verbazing in de andere. Deze stad heeft alles; van historische kerken en grootse paleizen tot gezellige straten en mooie pleinen. Vooral de historische binnenstad is een plaatje. De stad voelt aan als een groot openluchtmuseum met eeuwenoude gebouwen en dromerige uitzichten. Kunt u zich al voorstellen hoe dit er met kerst uitziet? Wat barokkunst betreft is de Sint-Nicolaaskerk een echte ‘must see’. Dankzij haar rijke interieur kijkt u uw ogen uit. Daarnaast bent u in Praag aan het juiste adres voor het kopen van het prachtige Boheemse kristal!

Berlijn, de stad waar iedereen zich thuis voelt

Berlijn is een populaire stad. En dat is meer dan terecht! Weinig steden zijn zo fascinerend als Berlijn. De stad heeft een rijke historie die zeer tot de verbeelding spreekt en elke wijk heeft zo zijn eigen karakter. In de wintermaanden en vooral rond de kerstperiode beleeft u Berlijn op zijn best. Bezienswaardigheden die u, naast de Berlijnse muur, echt niet mag overslaan tijdens uw bezoek aan Berlijn? Checkpoint Charlie: de beroemdste grenspost ter wereld. Sinds de bouw van de muur in 1961 was hier de grensovergang voor buitenlanders, diplomaten en geallieerde militairen. Ook het documentatiecentrum Topographie des Terrors over de nazi-misdaden en het Holocaustmonument mag u zeker niet overslaan. Dit monument bestaat uit 2711 betonblokken, variërend in hoogte van 20 cm tot 4,5 meter. Zeer indrukwekkend! Maar shoppen op de uiteraard typische Duitse kerstmarkten mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens een citytrip naar Berlijn. 

Wenen, modern en traditioneel

De binnenstad van Wenen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is van zichzelf al schitterend, maar met een verse laag sneeuw, de kerstmarkten en de prachtig versierde straten is de sfeer helemaal betoverend. Wenen is een parel, die veel prachtige verhalen met zich meedraagt. Wist u bijvoorbeeld dat er in geen andere stad ter wereld zoveel componisten wonen als in Wenen? En dat Wenen tot de belangrijkste kunststeden van Europa behoort? Iedere kunstliefhebber kan er zijn hart ophalen aan de onvoorstelbare rijkdom van de Weense kunst. Daarnaast is Wenen ook de stad van de wals en voor veel mensen het maken van een romantische wandelingen. Zet Wenen maar vast op uw lijstje tijdens kerst!

Kopenhagen, magisch en sprookjesachtig

Voor een sprookjesachtig en magisch gevoel moet u in Kopenhagen zijn. De etalages aan de bekende winkelstraten Strøget en Nyhavn zijn rijkelijk versierd, overal ziet u fonkelende lichtjes en op bijna elk pleintje is er wel een kerstmarkt te vinden. En wanneer u door het park wandelt, komt de geur van Deense pulsar (hotdogs), warme chocolademelk en verse dennennaalden u tegemoet. Er is van alles te beleven in deze prachtige stad. Van een ritje in de zweefmolen tot heerlijk eten in één van de typisch Deense restaurantjes. Waar u echt een kijkje moet nemen is de pittoreske haven met prachtige, idyllische huisjes.

Amsterdam, een erfenis uit de Gouden Eeuw

Voor vertier en winkelplezier moet u in Amsterdam zijn! Amsterdam is ‘the place to be’ tijdens de kerstdagen. De bekende Amsterdamse grachten die dateren uit de 17e eeuw en de statige panden, stralen een bijzondere sfeer uit. Voor een flinke dosis kerstpret in de vorm van kerstshoppen, schaatsen en warme chocolademelk, zit u in Amsterdam goed. Welke plek u zeker niet mag missen in Amsterdam? Dat is de Jordaan, waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Maar ook een bezoek aan het Anne Frank Huis is een bijzondere ervaring. 

Maak van kerst echt iets bijzonders dit jaar en ga naar één van deze kerststeden. Zet u alvast een aantal dagen vast in uw agenda? Verhoeven neemt u graag mee op reis. Bekijk al onze kerstsfeer reizen.