05 mrt 2020
download (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Toch is dit geen reden om deze reisbestemming over te slaan. Zo kunt u tot 2020 gewoon nog met uw identiteitskaart naar het Verenigd Koninkrijk reizen en staat de wisselkoers van de Britse Pond juist erg laag. Uw vakantie of citytrip wordt dan ineens een stuk voordeliger! Bovendien heeft het Verenigd Koninkrijk veel te bieden. Van uitgestrekte landerijen en betoverende uitzichten tot bruisende steden. Wij zetten een aantal mooie bestemmingen voor u op een rij!

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden zijn een ideale vakantiebestemming voor iedereen die houdt van natuur, actief bezig zijn en cultuur. Dit uitgestrekte gebied in Schotland is eigenlijk met geen andere bestemming in Europa te vergelijken. Kenmerkend voor dit gebied zijn de uitgestrekte groene bossen en de mysterieuze meren. Ga bijvoorbeeld op zoek naar het monster van Loch Ness. Dit spookachtige meer ligt in het hart van Schotse Hooglanden, waar u als natuurliefhebber eindeloos kunt ronddwalen.

Edinburgh 

Een van de mooiste steden van Schotland is Edinburgh. Op de Royal Mile loopt u langs tal van bezienswaardige gebouwen. Van het koninklijk paleis Holyrood House tot het hooggelegen Edinburgh Castle waar u de Schotse kroonjuwelen kunt bewonderen. Wanneer u een wandeling maakt door deze prachtige stad zult u veel vijvers, tuinen en typisch schotse winkeltjes tegenkomen. In de talloze pubs geniet u van de vele Schotse bieren en verschillende whiskey soorten.

Lake District en Yorkshire in Engeland

Lake District is een bergachtig gebied dat ook wel ‘Lakeland’ en ‘The Lakes’ wordt genoemd. Dit prachtige natuurgebied in Noord-Engeland is een populaire vakantiebestemming. Wandel langs de immense meren, indrukwekkende bossen en heuvels met een romantische sfeer. In één van de nabijgelegen vissersstadjes kunt u genieten van de traditionele ‘fish and chips’.

York, de historische parel van Engeland

Vanaf het Lake District kunt u langs het Yorkshire National Park reizen naar de stad York. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden. Het is gezellig vertoeven in de oude binnenstad met vele winkels, restaurants en authentieke pubs. Een bezoek aan York zou niet compleet zijn zonder de kathedraal York Minster te zien. Het is een zeer beroemde kathedraal en bovendien de grootste middeleeuwse gotische kathedraal van Noord-Europa. Wilt u een prachtig zicht op de York Minster? Dan raden wij u aan om een wandeling te maken op de stadsmuren van York. Deze stadsmuren stammen uit de Romeinse tijd en werden rond 71 na Christus gebouwd. Tegenwoordig zijn er nog steeds delen van deze muren aanwezig.

Liverpool

Liverpool is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met The Beatles. Zij vormen dan ook de belangrijkste toeristische attractie van de stad. Bezoek daarom zeker het wereldbekende museum ‘The Beatles Story’. Hier vindt u originele stukken, zoals de eerste gitaar van George Harrison en het brilletje van John Lennon. Ook een bezoek aan het Albert Dock mag u niet overslaan. Vlakbij het water van de Mersey vindt u deze thuisbasis van veel musea, zoals het International Slavery Museum en het Merseyside Maritime Museum. Bovendien kunt u zich in Liverpool uren vermaken dankzij de gezellige barren en de prachtige winkels en gebouwen.

Wales

Vaak wordt Wales bij Engeland gerekend, maar Wales is een land met een rijke cultuur en een eigen taal die ook nog volop wordt gesproken. Het land is vooral bekend om de sportprestaties in bijvoorbeeld voetbal en rugby, maar wist u dat Wales ook prachtige natuur en een geweldige kustlijn heeft? Met de hoogste berg Mount Snowdon als hoogtepunt is er geen park dat zo tot de verbeelding spreekt als Snowdonia. Van prachtige uitzichten tot stromende wateren, een bezoek aan Snowdonia is een must do in Wales! Voor wie natuur en stad graag combineert, is een bezoek aan Cardiff zeker de moeite waard. De meest prominente bezienswaardigheid in Cardiff is het betoverende Cardiff Castle, maar ook de gemoedelijke straatjes en horecagelegenheden maken Cardiff een fantastische bestemming.

Laat de Brexit u niet tegenhouden om een reis te maken naar één van deze prachtige bestemmingen in het VK. Wilt u meer weten over onze reizen naar Schotland, Yorkshire en Lake District, Wales, Liverpool, Engelse Riviera, Kent of London? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u er graag alles over!