04 sep 2019
shutterstock_723014692-min

Wellicht denkt u op dit moment nog niet na over kerst, maar de kerstdagen zijn dichterbij dan u denkt! En dat betekent dat het weer bijna tijd is voor de jaarlijkse kerstmarkten en kerstshopping! Er zijn veel prachtige steden te vinden, met gezellige kerstsfeer, die goed bereikbaar zijn met een dagtrip per bus. Struin over de leukste kerstmarkten van 2019 en laat u verrassen door de gezellige sfeer in die steden. Welke kerstmarkten u niet mag missen in 2019? Dat leest u in deze blog. En het grote voordeel van op tijd boeken, is dat u nog zeker bent om plaats te hebben.

Ultieme kerstbeleving

Kerstmarkten brengen licht, warmte en vreugde naar de stad tijdens de meest donkere dagen van het jaar. Iedere stad heeft zijn bezoekers iets anders te bieden. De heerlijke geuren van gebraden vlees, kruidige glühwein, sfeervolle verlichting en gezelligheid: u vindt het allemaal op een kerstmarkt. Daarnaast vindt u op de kerstmarkten prachtige kerstversiering, vaak met de hand beschilderd. Kortom: een kerstmarkt is de ideale plek om uw kerstaankopen te doen en de ultieme kerstbeleving te ervaren. Wij hebben een Verhoeven selectie van kerstmarkten voor u op een rijtje gezet.

Düsseldorf, Duitsland

De grote stad in Duitsland verandert met kerst in een dorp van huisjes van peperkoek. Het sfeervolle oude stadscentrum van Düsseldorf wordt elk jaar omgetoverd tot een van de leukste kerstmarkten vol met kraampjes met leuke kerstspullen, (Duitse) hapjes en warme glühwein. In totaal zijn er zes verschillende pleinen, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Elk plein heeft een eigen sfeer en dat is precies wat deze grote kerstmarkt zo bijzonder maakt. Naast kerstinkopen doen, kunt u ook de schaatsen onderbinden en een rondje schaatsen op de enorme schaatsbaan op de Gustaf-Gründgens-Platz.

Keulen, Duitsland

De kerstmarkt in Keulen wordt altijd groots opgezet met maar liefst zes bijzondere kerstmarkten in het centrum, waaronder een drijvende markt op een schip. De aanwezigheid van de verlichte Dom op de achtergrond maakt het kerstdecor helemaal af. Slenter langs de gezellige kraampjes, proef van internationale specialiteiten, geniet sfeervolle kerstconcerten, verwarm uw handen aan een warme chocomel en doe alvast inkopen voor onder de boom. Keulen is een prachtige stad die met kerst nog mooier wordt en genoeg te bieden heeft voor jong en oud.

Canterbury, Engeland

Wanneer u aan een kerstmarkt in Engeland denkt, denkt u al snel aan Londen. Maar Canterbury is beter bereikbaar en net zo gezellig! De mooie stad in Kent is een populaire bestemming, maar in december wordt een bezoekje helemaal speciaal door de kerstsfeer. De middeleeuwse straatjes zijn in deze tijd van het jaar erg bijzonder om van dichtbij te bekijken en ook de Whitefriars kerstmarkt, in het winkelcentrum, is een fenomeen in Kent. Het is mogelijk om in een dag naar Engeland te reizen en de kerstmarkt te bezoeken. U kiest zelf tussen een overtocht met de kanaalshuttle of met de ferry.

Dortmund, Duitsland

De kerstmarkt in Dortmund is met meer dan 300 stalletjes zelfs één van de grootste kerstmarkten van het land. Omdat alles dicht bij elkaar staat, is het gelukkig allemaal goed te bewandelen. Ook aan entertainment is er geen gebrek; dagelijks hebben ze een gevarieerd programma voor het hele gezin op de Alter Markt. U geniet hier onder andere van optredens van Duitse artiesten. Speciaal voor de kinderen staan er ook draaimolens en sprookjeslandschappen, zodat het een bijzonder uitje voor iedereen wordt. De blikvanger op de kerstmarkt is de gigantische kerstboom van 45 meter hoog die is versierd met ongeveer 13.000 lichtjes. Kerstgevoel verzekerd!

Dordrecht, Nederland

De grootste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland vindt u in Dordrecht! Bijna 250 kramen en pagodetenten vol kerstcadeaus, muziekoptredens en warme lekkernijen zorgen voor een heerlijke kerstsfeer. De honderden monumenten die de stad rijk is en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagodes. De Christmas sing-a-long op het Stadhuisplein maken het compleet!

Genoemde steden hebben één voor één prachtige kerstmarkten met leuke spullen, heerlijk eten en de bekende glühwein. En het grootste voordeel van al deze kerstmarkten is dat u er in één dag ernaartoe kan. Met de comfortabele busreis van Verhoeven vertrekt u naar een stad naar keuze en kunt u voldaan na een dagje kerstshoppen weer instappen richting huis.

De kerstmarkt van uw keuze niet gevonden? Bekijk dan ons volledige aanbod kerstmarkt dagtrips met de bus.