27 feb 2020
sicilie_20_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie op zoek is naar droomstranden, dromerige baaien en groene landschappen, hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Veel dichter bij huis vindt u de meest betoverende eilanden in de Middellandse Zee. Wist u dat het Middellandse Zeegebied zo’n 1500 eilanden kent? Hier beleeft u het ultieme ‘wind in de haren’ en ‘zand aan de voeten’ gevoel. We nemen u mee langs een aantal fascinerende eilanden, waar we zon, strand, cultuur én heerlijk eten garanderen!

Veelzijdig Sicilië & Sardinië

Sicilië en Sardinië zijn de twee grootste eilanden van Italië. Deze zonovergoten eilanden spreken tot de verbeelding. Toch hebben beiden hun eigen karakter en kenmerken. Zo wordt het landschap van Sicilië gedomineerd door de Etna. Het is een onvergetelijke ervaring om met uw voeten op warm lavasteen te staan en dampen te zien opstijgen. Laat u verleiden door de hoofd- en universiteitsstad Palermo en kleinere karakteristieke stadjes, zoals Segesta en Agrigento. Deze worden gekenmerkt door verschillende culturen, die allemaal hun stempel op deze steden hebben gedrukt. Sicilië wordt dan ook gekenmerkt door de zogenaamde Arabische-Normandische-Byzantijnse stijl. 

Dankzij het subtropisch klimaat is ook Sardinië een aantrekkelijke vakantiebestemming. De bijna 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland heeft een zeer rotsachtig karakter met prachtige granietformaties. Rond het eiland liggen nog een aantal kleinere eilanden met talloze baaitjes, omringd door kliffen met zeewater met een typisch helderblauwe kleur. De Sardijnse keuken is net zo afwisselend als het landschap. Hier kennen ze vele visspecialiteiten en zeggen ze ‘de beste kreeft ter wereld’ te hebben. Maar ook lokale specialiteiten, zoals geroosterd varken, vindt u hier veel terug.

Elba, een prachtig stukje Toscane

Elba is het kleinere broertje van Sicilië en Sardinië. Op dit relatief kleine, Toscaanse eiland valt namelijk genoeg te beleven, zoals één van de hoogtepunten: de hoofdstad Portoferraio. Hier heeft Napoleon Bonaparte duidelijk zijn sporen nagelaten. U vindt er namelijk de voormalige residentie Villa Napoleone, waar Napoleon verbleef tijdens zijn gevangenschap op Elba. Deze is nu omgetoverd tot museum. Ook de schitterende pleinen, villa’s en schilderachtige trapstraatjes kenmerken het prachtige Elba.

Historisch Malta

Op Malta geniet u van mooie zandstranden aan de Middellandse Zee, maar ook aan cultureel erfgoed komt dit eiland niets te kort. Vooral de hoofdstad Valletta moet u bezocht hebben. Het is klein, gemoedelijk en bovendien een mengelmoes van diverse culturen. Bijvoorbeeld de Italiaanse, Arabische en Franse cultuur. De hoofdstad Valletta is in 2018 zelfs uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa.

Een uitstapje naar Gozo is de ultieme ‘getaway’. Dit is één van de drie bewoonde eilanden die deel uitmaakt van de eilandengroep Malta. Gozo zou het eiland zijn waar Calypso de Griekse held Odysseus zeven jaar gevangen gehouden zou hebben. Op Gozo geniet u van helderblauw water en prachtige rotsen, een boottocht of een verfrissende duik mag dan ook niet ontbreken.

Sicilië, Sardinië, Elba en Malta zijn nog maar een greep uit de betoverende eilanden in het Middellandse Zeegebied. Denk bijvoorbeeld ook eens aan het ruige Corsica of het eiland Capri, waar de ‘rich and famous’ hun vakantie veelal doorbrengen. Wilt u meer informatie over onze reizen naar eilanden in de Middellandse Zee? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.