21 feb 2020
Makarska_4_19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kroatië en Bosnië-Herzegovina zijn twee prachtige landen, gelegen in de Balkan. Toch wordt Bosnië overschaduwd door het veel populairdere Kroatië en worstelt Bosnië-Herzegovina nog steeds met een vrij negatief imago. Onterecht, vinden wij. In deze blog leest u waarom een bezoek aan zowel Kroatië als Bosnië-Herzegovina de moeite waard is!

Rondreizen in Kroatië 

In het zuidwesten van Kroatië vindt u de prachtige streek Dalmatië. Met steden als Split en Zadar raden we u aan om deze regio zeker te ontdekken. Split is een geweldige stad wanneer u houdt van een mediterraan sfeertje, slenteren door smalle straatjes en veel cultuur snuiven. Maar het is ook een gezellige stad, waar veel winkeltjes en terrasjes gevestigd zijn. Net als in Split, vindt u in Zadar schilderachtige steegjes en historische gebouwen zoals de ronde Donatuskerk. Verder is de zeepoort een bijzondere bezienswaardigheid. De poort is voorzien van talrijke decoraties die belangrijke gebeurtenissen vertegenwoordigen.

Makarska & Dubrovnik Rivièra

De Dubrovnik Riviera beslaat de kuststrook van Ploče tot aan de grens met Montenegro en wordt kort onderbroken door Bosnië-Herzegovina. De stad Dubrovnik heeft een divers en ruig verleden. De aardbeving richtte in 1667 veel schade aan. Opvallend genoeg zijn de gotische en barokke kerken, maar ook de paleizen en kloosters bewaard gebleven. Ze vertellen allemaal een eigen verhaal. Dubrovnik wordt dan ook beschouwd als één van de mooiste steden van de Adriatische kust en daarom de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd. Breng je een bezoek aan dit gebied? Vergeet dan zeker ook de eilanden Hvar en Brač niet. Met mediterrane landschappen en helderblauw water zijn deze eilanden uitermate geschikt om heerlijk tot rust te komen.

Het historische Mostar

Wilt u nog meer historie en cultuur opsnuiven? Dan moet u in Bosnië-Herzegovina zijn! Bijvoorbeeld in Mostar, de stad die haar naam dankt aan de bekende “Stari Most” brug. Deze brug werd in 1566 gebouwd door de Turken. De brug werd tijdens de onafhankelijkheidsoorlog verwoest. Toch kunt u de brug nog steeds bewonderen, omdat deze in 2004 met de originele stenen hersteld is. 

Adembenemend Popovo Polje

De Popovo-vlakte is één van de grootste karstische vlaktes in Bosnië-Herzegovina en de wereld. De adembenemende vallei is de thuisbasis van eindeloze lavendelvelden en wijngaarden. Een feest voor alle zintuigen dus! Het uitzicht dat u heeft over de brede rivier de Trebišnjica is fenomenaal. 

Benieuwd wat Kroatië en Bosnië-Herzegovina u nog meer kunnen bieden? Verhoeven bezoekt deze prachtige landen ieder jaar en we weten dan ook de mooiste plekjes te vinden. Bekijk onze reizen: Rondreis Kroatië, Dalmatië, Eiland Krk, Makarska rivièra.