13 jun 2019
WESER_6_17

Frankrijk, Spanje en Italië zijn al jaar in, jaar uit de meest populaire bestemmingen voor een welverdiende vakantie of minitrip. Duitsland komt vaak niet in dit rijtje voor, en dat terwijl steeds meer mensen afreizen naar onze Oosterburen. Niet zo gek, als u bedenkt dat een vakantie in Duitsland u veel te bieden heeft. Van robuuste landschappen en prachtige rivieren, tot historische steden en charmante dorpen. Al met al is het een verrassend mooie bestemming.

En Duitsland is relatief dichtbij, waardoor het een ideale bestemming is voor een minitrip. Even een korte break om op te laden en weer vol energie aan de slag te gaan. We hebben onze 3 favoriete mini vakanties voor u verzameld.

 

 

 

 

Verhoeven’s top 3 korte vakantie in Duitsland

  • Fietsen langs de Weser
    Bent u op zoek naar een sportieve break? Kies dan eens voor een begeleide fietsvakantie langs de Weser. De bestemming is al een sprookje op zich: het Weserbergland met de mysterieuze vallei van de Weser. Het gebied is bekend van de sprookjesfiguren van de Rattenvanger van Hamelen en de leugenbaron Von Münchhausen. De Gebroeders Grimm haalden hier hun inspiratie vandaan. En wij voor onze prachtige fietsvijfdaagse! Vanaf de opstapplaats reist u het eerste stuk met de autocar, maar al snel stapt u op uw stalen ros voor een prachtige rit naar het hotel. De komende dagen verkennen we op de fiets het gebied rond de Weser, en bezoeken ook één van de pareltjes van stadjes langs de Weser: Hannoversch Münden.Deze korte vakantie in Duitsland beleeft u op uw eigen fiets en we rijden op een tempo dat iedereen aankan die regelmatig fietst. Inclusief o.a. fietsvervoer, begeleiding door 2 gidsen en alle uitstappen en rondritten.
  • Mini vakantie Duitsland door de Lüneburger Heide
    In het noordoosten van Nedersaksen in de stedendriehoek Hamburg, Bremen en Hannover, vindt u het rijke natuur- en cultuurlandschap Lüneburger Heide. Kenmerkend voor dit gebied zijn de dorpen met karakteristieke heide- en herenboerderijen, water, windmolens en stadjes met prachtige vakwerkhuizen. In het beschermde natuurgebied rondom de Wilserder Berg grazen ongeveer 2.000 Heidschnucken, oftewel heideschapen.Deze mini vakantie in Duitsland biedt in 3 dagen volop afwisseling. Met als hoogtepunt op dag 3 een bezoek aan het grootste vogelpark ter wereld. Het park is 240.000 m2 groot en huisvest meer dan 4.500 vogels in grote volières, bewandelbare hallen en aangepaste natuurlijke buitenverblijven.
  • Adrenalinekick in Europa-Park
    Voor de liefhebbers van adrenaline, sensatie en sprookjesachtige taferelen, is Europa-Park de ideale mini vakantie in Duitsland! Als grootste attractiepark van het land, biedt het 100 spectaculaire attracties, 13 waanzinnige achtbanen, een sprookjesbos, avonturenland, wervelende shows, en meer. In 3 dagen reist u door 15 landen en themagebieden en geniet u van Europa op z’n best. Het park ligt in Rust in het Zwarte Woud, op 35 kilometer van Freiburg en 50 kilometer van Straatsburg.U logeert in Spaanse sferen in het mooie themahotel El Andaluz (4****), gelegen aan de rand van het park, met zwembad en eigen toegang tot het park. Extra voordelen voor u als hotelgast: o.a. een half uur eerder toegang tot bepaalde attracties, VIP-ingang, gratis gebruik van het zwembad en uitgebreid ontbijtbuffet.

Waar gaat uw vakantie in Duitsland naartoe?

Dit zijn onze favoriete bestemmingen voor een mini vakantie naar Duitsland. Maar Duitsland heeft nog veel meer te bieden, ook voor langere vakanties, citytrips en rondreizen. Of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, natuur of cultuur, u vindt het allemaal bij onze Oosterburen.

Bekijk hier al onze reizen naar Duitsland >