06 jun 2019
Noord_Kaap_1_17

Wie ooit beelden heeft gezien van Scandinavië, snapt dat we helemaal verkocht zijn. De ongerepte landschappen, prachtige meren en bossen, de woeste zee en charmante steden waar u urenlang kunt rondstruinen door pittoreske straten.

Een rondreis door deze landen, met als absolute hoogtepunten de Noordkaap en de Lofoten eilanden, kon dan ook niet ontbreken in ons aanbod. Wat kunt u verwachten tijdens de rondreis?

 • U reist comfortabel en luxe in een 5***** Superior Class touringcar met extra ruime zetels, gratis WiFi en nog veel meer extra’s!
 • Audio-guide systeem, waardoor u draadloos in verbinding staat met uw reisleider.
 • Een Nederlandstalige reisleider van Verhoeven die u meeneemt tijdens de excursies en u alles kan vertellen over de Noordkaap, Lofoten en Scandinavië.
 • U verblijft in goede 3- of 4-sterren hotels.
 • Alle uitstappen, rondritten, excursies en overtochten zijn inclusief.

 

 

In 15 dagen reist u vanaf een opstapplaats dichtbij huis Scandinavië rond. Tijdens de rondreis valt u van de ene in de andere verbazing. Toch hebben we de 3 belangrijkste highlights voor u op een rij gezet.

De 3 highlights van de Noordkaap & Lofoten reis

 • Highlight 1: Rovaniemi
  Op dag 4 van de rondreis komt u in de stad Rovaniemi, gelegen aan de poolcirkel in Lapland. De omgeving biedt alles wat de Lapland-bezoeker wenst. De architect Alvar Aalto heeft er een prachtige stad van gemaakt met diverse bezienswaardigheden, zoals het wetenschapsmuseum Arkitkum. Maar op dag 5 is wellicht écht de highlight van dit gebied: 8 kilometer ten noorden van de stad ligt de werkplaats van de Kerstman. Dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze rondreis!
 • Highlight 2: de Noordkaap
  Eén van de mooiste highlights van de reis, is de Noordkaap. Het is noordelijkste punt van Europa; je bent zelfs nog maar 2080 kilometer van de Noordpool verwijderd. Het plateau is inmiddels een belangrijke toeristische trekpleister waar bezoekers genieten van de prachtige gouden gloed over de Noorse en Barentszzee. Tussen half mei en eind juli gaat de zon niet onder, en verlicht de magische midzomerzon maandenlang het plateau. Tijdens deze stop verblijven we 2 nachten in de grootste stad van de Noordkaap, Honningsvåg. Hier kunt u ook het Noordkaapmuseum bezoeken en op de vrije dag op het gemak rondlopen door deze prachtige stad en de haven bezoeken.
 • Highlight 3: Lofoten-eilanden
  Midden in de woeste Noorse Zee ligt de eilandengroep Lofoten. Imposante bergen, diepe fjorden, lange en wilde zandstranden, en idyllische vissersdorpjes met typische rode huisjes kenmerken het landschap. De eilandengroep is geliefd bij outdoor-actievelingen, maar ook bij natuurliefhebbers die een zwak hebben voor ongerepte natuur. Wat veel mensen niet weten, is dat het gebied vroeger gedomineerd werd door de Vikingen. En dat zie je ook nog terug in bepaalde gebieden. In het Lofoten museum (een herbouwd vikinghuis) vind je hier alles over terug.

Bezoek de Noordkaap & Lofoten. Samen met Verhoeven.

En dit zijn nog maar de 3 belangrijkste highlights van deze rondreis. U bezoekt ook nog steden als Stockholm, Helsinki, Tromsø, en Trondheim. Stuk voor stuk charmante steden waar de cultuurliefhebber zijn of haar hart kan ophalen. Kortom, een rondreis die u ooit een keer gemaakt moet hebben!

Boek hier de rondreis naar Noordkaap & Lofoten >