06 feb 2020
Castillie_20_4

Ieder jaar weten citytrippers de straten van Barcelona en Valencia te vinden. Ook de stranden van Blanes zijn tijdens de vakantieperiodes goed gevuld. Spanje biedt echter meer dan dat! Wist u bijvoorbeeld dat Spanje na Zwitserland het land is met de meeste bergtoppen in Europa? Spanje heeft verschillende fascinerende en voor velen nog onbekende gebieden. In deze blog nemen wij u mee door de mooiste culturele gebieden van Spanje, zodat u meer ontdekt dan enkel stad en strand.

 

 

 

 

 

 

 

Oranjebloesemkust

De Costa del Azahar, ofwel ‘Oranjebloesemkust’, is Spanje’s meest onbekende kustgebied. Dit gebied is ongeveer 100 kilometer lang en loopt tussen Valencia en Barcelona. Van geurige sinaasappelboomgaarden tot wonderlijke bergtoppen, hier kijkt u uw ogen uit. In de mythische stad Morella vindt u het wereldberoemde Peñiscola, met een kasteel hoog boven de zee. Overal vindt u charmante marktkraampjes langs de weg met streekproducten die volgens eeuwenoude ambachtelijke traditie worden gemaakt. Tevens geniet u van de rust van een onbekend stukje Spanje.

Cultureel erfgoed Castilië-La Mancha

In het zuidoosten van Spanje vindt u de regio Castilië-La Mancha. Deze streek barst van het cultureel erfgoed. Zo staan de steden Toledo, Ciudad Real en Cuenca op de Werelderfgoedlijst. Tussen de bergen van Toledo en de heuvels van Cuenca liggen prachtige natuurgebieden verscholen, waar u eindeloze wandelingen kunt maken tussen al het natuurschoon. U vindt er ook het grootste wijngebied van Spanje en de historische centra van Cuenca en Burgos. En wist u dat u in dit gebied ook de herberg van Don Quichot vindt? Omgeven door galerijen, een mooie patio en fontein. In de gemeente Consuegra vindt u één van de meest bekende Don Quichot locaties. Hier staan 12 witte molens te pronken die vanuit de omgeving goed zichtbaar zijn. Het uitzicht is simpelweg fotogeniek en zeker een bezoek waard.

Andalusië, u moet er geweest zijn!

Het charmante Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Het veelzijdige gebied bestaat uit machtige bergen, romantische dorpjes en uitgestrekte stranden. Andalusië is iets bekender dan bijvoorbeeld Costa del Azahar, maar zeker niet minder cultureel! De drie grootste steden zijn Sevilla, Córdoba en Granada. Niet voor niets hebben wij deze steden opgenomen in onze rondreis in Andalusië. Deze steden beschikken over prachtige architectuur en u danst er de flamenco. Daarbij staat Andalusië bekend om het lekkere weer, het hele jaar door. Andalusië is een fijne afwisseling van stad en natuur, voor de ultieme vakantie!

Natuurlijk biedt Spanje nog veel meer mooie streken, zoals Aragón en het bekende Catalonië. Al deze streken hebben hun eigen eigenschappen, maar zijn stuk voor stuk prachtig! Welke streek staat bij u bovenaan uw verlanglijstje? Bekijk ons aanbod naar Spanje voor meer informatie en inspiratie!