12 mrt 2020
nick-karvounis-Prb-sjOUBFs-unsplash-min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denkt u aan Portugal, dan denkt u waarschijnlijk aan zon, zee en strand. Logisch, want Portugal heeft veel prachtige stranden en een uitgestrekte kustlijn. Toch heeft Portugal meer te bieden, zoals gemoedelijke steden en prachtige natuur. Wilt u meer zien van dit land en het eens op een andere manier ontdekken? In deze blog vertellen we meer over hoe u Portugal op z’n best beleefd! 

Maak een rondreis

Hoe kunt u Portugal nu beter ontdekken dan door het maken van een rondreis? In een relatief korte tijd ziet en komt u veel te weten van het land. Twee steden die u tijdens uw rondreis niet over mag slaan, zijn natuurlijk Porto en Lissabon. De gekleurde huisjes en fijne stranden maken Porto de ideale stad om uw trip te starten. Op cultureel, culinair en architectonisch gebied is Lissabon the place to be. Wilt u echt een sprookje beleven? Zorg dan dat u Sintra bezoekt tijdens uw rondreis. Het staat er vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen, omringd door de mooiste tuinen en parken. Ook steden als Viseu en Obidos zorgen voor een ultieme Portugal ervaring. 

Riviercruise: de pracht van de Portugese wateren

Laat u meeslepen door de charme van de Douro, ook wel ‘Gouden rivier’ genoemd. De diepblauwe Douro-rivier kronkelt een weg langs groene terrassen, wijngaarden en historische stadjes. Dit is het decor tijdens uw reis. Wanneer u een riviercruise maakt, bent u continu op ontdekkingsreis. Varend op een rivier heeft u een mooi uitzicht op het landschap en dorpen en steden waar u voorbij vaart, zoals in Porto, Régua en Pinhão. Tijdens een riviercruise bent u niet enkel aan boord van het cruiseschip, maar maakt u ook prachtige uitstapjes naar de mooiste delen van het land. 

Fátima: het altaar van de wereld

Wilt u Portugal echt op een bijzondere manier ontdekken? Breng dan een bezoek aan bedevaartsoord Fátima. Een verblijf in Fátima staat garant voor een overvloed aan religieuze bezienswaardigheden. U zult onder de indruk zijn van deze religieuze plek. De basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima staat voor het heiligdom in Fátima. In de basiliek bevinden zich prachtige altaren, grafmonumenten en schilderijen. Het is gelegen aan het enorme plein waar alle bedevaarders samenkomen. Bovendien is Fátima prima te combineren met het bekende, Spaanse Santiago de Compostela. Zo combineert u twee adembenemende bedevaartsoorden in één reis. 

Een reis naar Portugal is al een avontuur op zich. Om uw reis nog bijzonderder te maken, raden we aan om eens een rondreis, riviercruise of bedevaartsreis te maken. Heeft u vragen over onze reizen naar Portugal? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.