05 nov 2019
Cruise_Douro_1_19

Altijd al eens een bijzondere en verrassende cruise willen maken? De riviercruise in en rond Porto biedt een groot scala aan activiteiten en uitstapjes naar diverse mooie bezienswaardigheden. In deze blog is te lezen welke dat zijn.

Werelderfgoed Porto

UNESCO heeft het historisch stadscentrum van Porto in 1986 tot werelderfgoed benoemd. Tijdens uw bezoek aan de stad kunt u precies zien waarom. De ‘stad van graniet’  is gebouwd rond de rivier, wat een mooi aangezicht is in combinatie met de kleine, pittoreske straten van Porto. U zult bezoeken brengen aan de Sao Brento omwille de beroemde Azulejos, de traditionele fresco’s. Daarnaast zult u onder andere het oude beursplein, de Sao Francisco kerk en een van de beroemdste wijnkelders van Porto kunnen bezoeken. 

Wijnroute van Porto

Na het bezoek aan Porto vaart u met de riviercruise richting het zuiden de Douro op, waar u bij verschillende bezienswaardigheden bezoek brengt. Deze route staat ook wel bekend als de wijnroute van Porto. Deze wijngaard loopt kilometers langs de Douro en levert indrukwekkende landschappen op. U bezoekt hier dan ook één van de zogenaamde quinta’s, één van de vele wijnkelders rond Porto waar u de wereldberoemde Porto kunt proeven. 

Douro

Het Venetië van Portugal

Op de vijfde dag van de trip bezoekt u Aveiro, wat ook wel bekend staat als het Venetië van Portugal. De stad wordt omgeven door moerassen, meren en lagunes en staat bekend als de hoofdstad van het zout. Aveiro biedt de mogelijkheid om vele Barokke monumenten te bezichtigen. Daarnaast is de universiteit een belangrijk onderdeel van de stad. 

Naast alle bezienswaardigheden biedt de cruise ook verschillende avondactiviteiten aan boord. Benieuwd naar wat deze riviercruise allemaal te bieden heeft? Bekijk het hier en boek hier gelijk de trip. U kunt hier al onze andere blogs lezen, of kijk naar ons volledig reisaanbod.