02 nov 2018
top 5 leukste kerstmarkten

Nu het kouder wordt, mogen we weer denken aan het optuigen van de kerstboom, het kerstdiner en het bezoeken van de altijd gezellige kerstmarkten. Er zijn een aantal kerstmarkten in ons eigen land maar ook in omringende landen die zeker een bezoekje waard zijn. Het kan weleens lastig kiezen zijn welke kerstmarkt je gaat bezoeken. Wij lichten 5 topkeuzes uit en vertellen meer waarom dit dé kerstmarkt is waar je bij moet zijn.

Naar welke kerstmarkt ga je?

1. Düsseldorf, Duitsland

De grote stad in Duitsland verandert met kerst in een dorp van peperkoeken huisjes. Het sfeervolle oude stadscentrum van Düsseldorf wordt elk jaar omgetoverd tot een van de leukste kerstmarkten vol met kraampjes met leuke kerstspullen, (Duitse) hapjes en warme glühwein. In totaal zijn er 6 verschillende pleinen waar de kerstactiviteiten te doen zijn die allemaal met elkaar verbonden zijn. Elk plein heeft een eigen sfeer wat de grote kerstmarkt zo bijzonder maakt. Naast kerstshoppen kan je ook de schaatsen aantrekken op de enorme schaatsbaan op de Gustaf Grundgens Platz of gezellig kijken aan de kant.

2. Keulen, Duitsland

De kerstmarkt in Keulen wordt altijd groots opgezet met maar liefst 6 bijzondere kerstmarkten in het centrum waaronder een drijvende markt op een schip. De aanwezigheid van de Dom op de achtergrond maakt het kerstdecor helemaal af. Slenter langs de gezellige kraampjes, internationale specialiteiten, sfeervolle kerstconcerten, verwarm uw handen aan een warme chocomel en doe alvast inkopen voor onder de boom. Keulen is een prachtige stad die met kerst nog mooier wordt en genoeg te bieden heeft voor jong en oud.

3. Canterbury, Engeland

Als je aan een kerstmarkt in Engeland denkt, denk je al snel aan Londen. Maar Canterbury is beter bereikbaar en net zo gezellig! De mooie stad in Kent is een populaire bestemming maar in december wordt een bezoekje helemaal speciaal door de kerstsfeer. De middeleeuwse straatjes zijn in deze tijd van het jaar erg bijzonder om van dichtbij te bekijken en ook de Whitefriars kerstmarkt, in het winkelcentrum, is een fenomeen in Kent. Het is mogelijk om in 1 dag naar Engeland te reizen en de kerstmarkt te bezoeken. U kiest zelf tussen een overtocht met de kanaalshuttle of met de ferry.

4. Dortmund, Duitsland

Duitsland staat bekend om zijn kerstmarkten en ook deze bevindt zich in ons buurland. In Dortmund staat zelfs een van de grootste kerstmarkten van het land met meer dan 300 stalletjes. Omdat alles dicht bij elkaar staat, is het gelukkig allemaal goed te bewandelen. Ook aan entertainment is er geen gebrek; dagelijks hebben ze een gevarieerd kerstshow programma voor het hele gezin op de Alter Markt met onder andere Duitse artiesten. Speciaal voor de kinderen staan er ook draaimolens en sprookjeslandschappen zodat het een bijzonder uitje voor iedereen wordt. De blikvanger op de kerstmarkt is de gigantische kerstboom van 45 meter hoog die is versierd met ongeveer 13.000 lichtjes. Kerstgevoel verzekerd!

 

Genoemde steden hebben één voor één prachtige kerstmarkten met leuke spullen, heerlijk eten en de bekende glühwein. En het grootste voordeel van al deze kerstmarkten is dat je er in 1 dag ernaartoe kan. Met de comfortabele busreis vertrek je naar een stad naar wens en kan je voldaan na een dagje kerstshoppen weer instappen richting huis.