24 okt 2019
W_Venetie_1_17

Venetië, de stad van de romantiek. U bekijkt er de wereldberoemde Rialtobrug, stapt in een gondel en neemt een kijkje bij het San Marcoplein. Venetië is in alle jaargetijden een bezoek meer dan waard! Maar heeft u wel eens gehoord van Carnaval in Venetië? Het Carnaval van Venetië is een van de meest bijzondere carnavalsfeesten ter wereld. Een unieke kans om de sprookjesachtige sfeer van de stad nog beter te ervaren. Lees er alles over in deze blog en dompel uzelf alvast onder in de sfeer van het Venetiaanse carnaval! 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens het ‘Carnevale di Venezia’ dost iedereen zich onherkenbaar maar schitterend uit met bijzondere kostuums en bijpassende maskers. In etalages van winkels staan de mooiste maskers en kostuums geëtaleerd, de Venetianen paraderen door de stad en u kunt zelfs pizza’s eten in vormen van maskers. In de avond vinden er verschillende gemaskerde bals plaats achter de gesloten deuren van de paleizen, maar het draait natuurlijk allemaal om het schouwspel op straat. Tijdens uw bezoek aan het Carnaval in Venetië is er genoeg te zien en te beleven. U kijkt uw ogen uit! 

U hoeft dus helemaal geen dure entreebewijzen aan te schaffen om te genieten van dit grootse feest. Op straat gebeurt er genoeg. En voor een paar euro koopt u al een eigen masker!

De oorsprong van ‘Carnevale di Venezia’ 

Maskers en carnaval zijn onlosmakelijk verbonden aan de Venetiaanse identiteit. Maar wat is de oorsprong van het Carnaval in Venetië? Het is een jaarlijks terugkerende mix van traditie en vermaak. Het masker diende om de starre sociale conventies te doorbreken, zoals het onderscheid tussen de lage en hoge sociale klasse. Het ziet er dus niet alleen prachtig uit, maar het heeft ook nog eens een mooie betekenis. 

Carnaval is de drukste tijd van het jaar in Venetië. Wilt u dit feest meemaken? Zorg dan dat u op tijd boekt. U ervaart dit oudste en levendigste feest op z’n best tijdens de Verhoeven Carnaval in Venetië reis. U komt optimaal genieten van Carnaval, ziet al het moois dat Venetië te bieden heeft en u brengt een bezoek aan de stad van Romeo en Julia: Verona.