02 okt 2019
Hoge-Venen_1_19

Wandelen is voor jong en oud! Van de meest uitdagende wandelroutes voor sportievelingen tot rustige langeafstandswandelingen over vlak terrein. Er is voor ieder wat wils als het om wandelen gaat. Nu de zomer er toch echt op zit en oktober net is begonnen, is het tijd om de wandelschoenen uit de kast te halen. Oktober is namelijk bij uitstek dé maand om te genieten van een heerlijke wandelvakantie. Bijvoorbeeld tijdens de herfstvakantie. De temperatuur is aangenamer, het is minder druk en de natuur hult zich in de mooiste kleuren. Benieuwd naar meer voordelen van een wandelvakantie en hoe u zich voorbereidt? Lees dan deze blog!

De voordelen van een wandelvakantie

Tijdens een wandelvakantie ziet u de natuur op haar best. Van wandelen wordt u blij, het is gezellig, gezond en u komt op plekken waar u wellicht het bestaan niet eens van wist. En waarom zou u op vakantie niet werken aan uw conditie? Een wandelvakantie is één van de weinige reizen waar u fitter van terugkomt. Wanneer u zich een aantal dagen midden in de natuur begeeft, dan is dat zonder meer goed voor uw gezondheid. 

Wat neemt u mee?

Bent u overtuigd van een wandelvakantie? Dan is het belangrijk dat u zich er goed voor voorbereid. Want waar moet u op letten wanneer u een aantal dagen gaat wandelen?

Ten eerste zijn goed ingelopen wandelschoenen een must. Afhankelijk van het terrein en het klimaat kiest u voor een hoog of laag model en voor meer of minder profiel van de zool. Daarnaast is ook een goede rugzak essentieel. Laat u bij de aanschaf van een rugzak goed adviseren over de maat van bijvoorbeeld het rugpand en zorg dat al uw belangrijke spullen erin passen. Dan komen we meteen bij de laatste tip: neem alleen de essentiële spullen mee. Dit scheelt een hoop gewicht in uw rugtas. Het is natuurlijk de bedoeling dat u zorgeloos kunt genieten van het uitzicht, de natuur en dat u zich kunt focussen op het wandelen.

Bent u overtuigd van de voordelen? Ga dan op wandelvakantie met Verhoeven en maak van uw herfstvakantie een heerlijke en gezellige wandelvakantie! Het hoeft niet ver weg te zijn. De Hoge Venen en de Eifel vormen het ideale decor. Bekijk onze wandelvakantie in de Hoge Venen en de Eifel.