13 feb 2020
Griekenland_2_19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Griekenland is een veelzijdige vakantiebestemming. De rijke geschiedenis en cultuur zorgen voor veel archeologische bezienswaardigheden, verspreid over het vasteland en de Griekse eilanden. Verhoeven komt er al jaren en we weten dan ook precies op welke plaatsen u moet zijn voor de mooiste bezienswaardigheden uit de Griekse Oudheid. Maar wist u dat u hiervoor niet alleen naar Griekenland hoeft te reizen? In deze blog vertellen wij meer over de bijzondere plaatsen waar u de invloeden uit de Griekse Oudheid ervaart.

Schatten uit de Griekse Oudheid

U zou Griekenland een openluchtmuseum kunnen noemen, zoveel is er te zien! Bijvoorbeeld in de bekendste hotspot Athene, waar u de Parthenon vindt. Deze tempel is onderdeel van de Akropolis, gebouwd bovenop een heuvel en voor velen hét herkenningspunt van Griekenland. De tempel is gewijd aan de godin Athena, beschermheilige en naamgever van de stad Athene. 

Ook in het indrukwekkende Olympia vindt u veel terug uit de Griekse Oudheid. Zo is dit de plaats waar de eerste Olympische spelen plaatsvonden, ter ere van de oppergod Zeus. Atleten uit het Griekse rijk kwamen hier bijeen om hun krachten met elkaar te meten. Wanneer u het archeologische terrein oploopt, ziet u de ruïnes van het oude Gymnasium en het 12 meter hoge beeld van Zeus. Voor de Hera-tempel wordt elke vier jaar de Olympische vlam ontstoken. Schatten uit de Griekse Oudheid liggen aan uw voeten tijdens een rondreis in Griekenland.

Road trip door de Balkan

De Balkan is een mysterieuze regio in Oost-Europa. De landen van de Balkan worden steeds populairder, vanwege hun imponerende natuur, kleurrijke cultuur en bewogen geschiedenis. En wist u dat Griekenland voor 90% in de Balkan ligt? De Grieken hebben heel wat geschiedenis nagelaten in de Balkan. In de stad Ohrid in Macedonië vindt u bijvoorbeeld het antieke en oud-Griekse amphitheater.

Ook Kroatië trekt een dertien eeuwen oude cultuur met zich mee. Deze kent invloeden uit de Oud-Griekse, Romeinse en Illyrische culturen en u ontdekt er zes monumenten van de Werelderfgoedlijst en acht nationale parken. De hoofdstad Zagreb heeft vele mooie parken en interessante bezienswaardigheden, zoals het nationale theater van de Opera, Le Pavillon des Arts.

Een ander iconisch land in de Balkan is de Republiek Macedonië. In de hoofdstad Skopje ziet u dat de stad opgedeeld is in een oud en nieuw gedeelte. Het centrum van Skopje heeft vijf bruggen, waarvan de Stenen Brug de meest bekende is. Wanneer u deze brug oversteekt, lijkt het of dat de tijd heeft stilgestaan. Hier bevindt zich de oude bazaar, waar u veel invloeden uit de Ottomaanse tijd zult zien. De vele, kleine winkels uit de 18e eeuw met kleding, souvenirs en juwelen zorgen voor een unieke beleving. Kortom, met een rondreis door de Balkan zult u rijke geschiedenis en cultuur ervaren.

Authentiek Sicilië

Sicilië doet niet meteen denken aan het Griekse of Romeinse rijk, maar niets is minder waar. Sicilië was zeer geliefd onder de Grieken en later ook de Romeinen. De middeleeuwse kerken die u hier vindt, staan soms op Griekse tempels gebouwd en weer naast Arabische kastelen. Het mooie is dat al deze culturen elkaar weer hebben beïnvloed. Zo heeft Sicilië een heel eigen gezicht gekregen. 

Waar de Grieken vooral hun voetafdruk achterlieten is de stad Agrigento, met de wereldberoemde Vallei van de Tempels. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de tempel van Hercules of de tempel van Zeus. Sla tijdens uw reis ook zeker de Etna niet over; de grootste nog actieve vulkaan in Europa. Een wandeling langs recent gevormde kraters is een onvergetelijke ervaring!

Benieuwd naar een reis door Griekenland, de Balkan of Sicilië? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze reizen door de Griekse Oudheid.