Een reisverhaal van onze gids Gust Mermans

 

De bekende en veelgeprezen Italiaanse videomaker Oliver Astrologo heeft een filmpje uitgebracht om de Italianen te herinneren aan de geweldige schoonheid van hun land, vooral in deze moeilijke tijden.

De film is ook bestemd voor de vele miljoenen mensen die Italië momenteel noodgedwongen moeten missen.

Het promotiefilmpje moet hen ertoe aanzetten om, zodra de viruscrisis voorbij is, zeker opnieuw te kiezen voor Italië als vakantieland waar je echt alles kan beleven.

Zuid Italie 3 16 311691335

 

De filmmaker zegt dat dat de straten en pleinen in Italië er nu weliswaar verlaten bijliggen en dat de Italianen alleen nog maar kunnen genieten van de schoonheid van hun land als ze door het raam kijken. Maar omringd door stilte, toch behoorlijk uniek, ziet ons land er eigenlijk nog mooier uit, aldus de regisseur.

Eén van de bekendste uitspraken van Astrologo is deze: “Wij Italianen zijn rare mensen. We leven in het mooiste land ter wereld en we doen alsof we het niet weten”.

De stem in het filmpje is van de Italiaanse acteur Paolo Buglioni. De film zelf is een visuele ode aan de schoonheid van Italië, met prachtige locaties, landschappen, mensen, tradities, vakmanschap en creativiteit, van noord tot zuid.

De video eindigt met een boodschap van hoop, moed en nationale trots: “Maar één ding zou ons moeten opvrolijken, namelijk dat zodra dit drama voorbij is, we die lege pleinen opnieuw zullen vullen. De schoonheid van ons land zal er dan nog steeds zijn om van te genieten. Je kan het filmpje bekijken door hier te klikken.

Oliver Astrologo werkt wereldwijd en maakte vijf jaar geleden ook al een bijzonder levendig en knap sfeerfilmpje over Rome. Als je het bekijkt heb je meteen zin om te vertrekken. Klik hier om het Rome filmpje te bekijken.

Dat kan nu natuurlijk even niet, maar het erg intense filmpje is sterk aan te bevelen voor wie onze lievelingsstad te lang moet missen.

 

KLIK HIER OM ONZE ITALIE REIZEN TE ONTDEKKEN