7DF0C5445083428CACD0B9E0E42048C8

 

Reizen met de bus is leuk als single, als koppel, met je hele gezin of met vrienden. Een begeleide busreis brengt je overal, zowel in binnen- als buitenland. Dit zijn onze tien redenen om met de bus op reis te gaan.

1. Een reisbus brengt je overal

De meer dan 200 aanbieders van busreizen in Vlaanderen hebben een enorm aanbod voor een dagje uit, een weekendje weg of een langere reis. Hou je van cultuur, ben je meer een natuurmens, wil je graag shoppen of liever wijn gaan proeven in Lotharingen zoals Ben Roelants en wijnkenner Alain Bloeykens deden in onderstaande video? Hier lees je meer over de reis van Ben en Alain.

Er is zeker een reis die bij je past, zowel in België, de buurlanden als verder in Europa. Voor elke reis is er een knap programma samengesteld door mensen die de bestemming kennen.

2. Je ziet meer onderweg

In een bus begint de vakantie zodra je opstapt. Door de panoramische vensters in een reisbus kun je de hele reis je ogen de kost geven. Je moet immers zelf niet op de weg letten, dat doet de chauffeur voor je. In een vliegtuig zie je door een klein raampje de wolken, maar dat is het dan ook. Geloof ons, de wereld is te mooi om zomaar over te vliegen!

6FA28D0A37CC47589C9DD5A50831A9B9

3. Je vertrekt dicht bij huis

Een reisbus komt je oppikken aan een opstapplaats. Je hoeft dus niet uren op voorhand op een of andere luchthaven te zijn. Meestal kun je jouw auto ook makkelijk aan een opstapplaats parkeren.

4.Je bent direct waar je moet zijn

Ben je ook al eens geland op een luchthaven die op een uur ligt van de stad die je wou bezoeken? Een reisbus brengt je direct tot aan de deur van jouw locatie. Van bij je thuis tot in het hart van Praag: met de reisbus kan het. En zonder zorgen waar je je auto moet parkeren of hoeveel de parking gaat kosten.

5. Je reist veilig

Achter het stuur van de bus zit een opgeleide professional. Bestuurders van reisbussen rijden defensief en weten precies hoe ze groepen veilig kunnen vervoeren. Busvervoer behoort daarom tot de veiligste vervoersmiddelen over land. Onderweg kun je met een gerust hart wijn proeven of een glas drinken bij het eten want je hoeft zelf niet te rijden.

6. Je reist comfortabel

In een reisbus heb je gewoon meer beenruimte dan in een vliegtuig. Daarnaast bieden bussen vaak nog extra comfort en faciliteiten, zoals verstelbare zetels met arm- en voetsteunen, klaptafeltje met bekerhouder, airco, usb-poorten om jouw smartphone of pc op te laden en wifi.

7. Je bagage reist mee

Al meegemaakt dat jij in Berlijn staat en je bagage nog in Brussel? Met een reisbus reizen jouw koffers gewoon met je mee, in het bagageruim van de bus. Bij een fietsvakantie kan je fiets veilig mee in een speciale aanhangwagen. Tijdens je fietstocht hoef je niets te mee te nemen, want de bagage volgt je aan boord van de bus.

8. Je reist groen

De ecologische voetafdruk van een bus is even klein als die van de trein en een heel stuk kleiner dan die van de wagen en het vliegtuig. Voor lange afstanden zijn autocars zelfs het meest groene vervoermiddel: nog milieuvriendelijker dan de trein. Een reisbus vervangt gemiddeld dertig individuele auto’s.

9. Je reist samen

Op een reisbus ervaar je het plezier van samen te reizen, in plaats van in verschillende auto’s of op verschillende plekken in het vliegtuig. Als je met kinderen reist, blijven ze de hele tijd bij jou. Zodra je aan boord bent, kan je samen ontspannen, praten en spelletjes spelen.

10. Een reisbus is toegankelijk

Een reisbus kan aangepast worden aan jouw noden. Zo zijn sommige autocars uitgerust met een lift, waardoor rolstoelgebruikers makkelijk kunnen in – en uitstappen. De behulpzame chauffeurs zorgen voor een geslaagde trip.