26 apr 2019
Costa Brava

Zeg je Spanje, dan zeg je de Costa Brava. De ‘wilde kust’ dankt haar naam aan de talrijke baaien en rustige inhammen en is de meest bezochte kuststreek van Spanje. Het lijkt wel of zon, zee, strand en gezellige terrasjes hier zijn uitgevonden. De Costa Brava en het aangrenzende Costa del Maresme liggen in de streek Catalonië met de wereldberoemde stad Barcelona; landschappelijk één van de rijkste gebieden van Spanje. Of u nu een liefhebber bent van ongerepte natuur, een bruisend nachtleven, uitgestrekte stranden of pittoreske stadjes. Hier is er voor ieder wat wils.

Uit al die prachtige plaatsen en gebieden hebben wij er alvast 4 voor u uitgezocht: 2 aan de Costa Brava en 2 aan Costa del Maresme.

Onze favoriete plaatsen aan de Costa Brava én Costa del Maresme

  • Gezellig Lloret de Mar
    Lloret de Mar is één van de bekendste badplaatsen van Spanje en staat bij vooral bij jongeren bekend om het bruisende uitgaansleven. Maar ook voor families is er genoeg te beleven. De oude stadskern, het mooie kerkje, het kasteel op het einde van de mooie palmenpromenade, de vele winkelstraatjes en natuurlijk het strand. De gezellige markt op dinsdagochtend is ook zeker een aanrader. Dit is niet de rustigste vakantie aan de Costa Brava, maar absoluut de gezelligste!
  • Vissersdorp Blanes
    Van oudsher is Blanes een vriendelijk vissersdorp. Tegenwoordig is deze plaats aan de Costa Brava verdeeld in twee gedeelten: de oude stadskern met jacht- en vissershaven, vismijn en één van Europa’s mooiste botanische tuinen en de nieuwe toeristische wijk ‘Los Pinos’. Bent u op zoek naar kwaliteit, rust en heerlijke visrestaurantjes in een idyllische omgeving? Dan is Blanes echt een aanrader.
  • Authentiek Malgrat de Mar en modern Santa Susanna
    Malgrat de Mar en Santa Susanna worden vaak in één adem genoemd omdat de kilometerslange boulevard in beide plaatsen doorloopt. Toch zijn er ook wel verschillen. Zo is Malgrat de Mar het authentieke Catalaanse stadje met gezellige kleine straatjes en volop winkels aan de boulevard. Santa Susanna daarentegen is het nieuwere gedeelte met vrijwel alleen recente en moderne hotels. Het meeste vertier zit hier ook aan het strand met de strandpaviljoenen en ‘s avonds live muziek.
  • Rustig Pineda de Mar
    Wilt u helemaal tot rust komen tijdens uw vakantie? Dan is Pineda de Mar aan de Costa del Maresme uw ideale vakantiebestemming; een gezellig vakantiedorp tussen Malgrat de Mar en Calella. Heerlijk rondslenteren in het pittoreske centrum met haar smalle steegjes en winkelstraatjes. Of geniet van de zon op het mooie, brede zandstrand.

Bekijk ons complete aanbod strandvakanties >

First class naar de Costa Brava

U kunt met de autocar naar de Costa Brava afreizen. Of u wordt compleet ondergedompeld in luxe met onze first class zetels. Extra zitcomfort dankzij de bredere uitrusting, meer beenruimte en maximale bewegingsruimte. Op de bovenverdieping van onze 4**** dubbeldekker autocar reist u uiterst comfortabel van België en Spanje. Het zal nog moeilijk zijn om uit die luxe te stappen op uw vakantiebestemming!

Lees hier meer over onze first class zetels >