19 jul 2019
Frankrijk

Frankrijk, het land van de haute cuisine en de liefde. Alleen al bij de gedachten aan het land zwijmelen we weg. Maar waar we bij Frankrijk vaak meteen denken aan het romantische Parijs, zijn er nog veel meer plekken die een bezoek waard zijn! Nu de Tour de France weer in volle gang is, zien we waarom Frankrijk al jaren een van de meest favoriete vakantiebestemmingen van Europa is. Frankrijk heeft voor elk wat wils: van historische gebouwen tot uitgestrekte landerijen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijke croissants en de vele lokale wijnen! 

Maar hoe weet u welke regio in Frankrijk het beste bij uw wensen past? We snappen dat dit een lastige keuze is, omdat iedere regio in Frankrijk iets anders moois te bieden heeft. Verhoeven biedt verschillende reizen naar Frankrijk aan. In deze blog hebben wij onze favoriete vakanties naar Frankrijk voor u verzameld. 

Elzas & Vogezen

De Elzas is de ideale bestemming voor zowel korte als lange vakanties. In het grensgebied met Duitsland liggen drie Franse streken met allen hun eigen charme: Lotharingen, Vogezen en Elzas. U vindt hier bekende steden als Nancy, Colmar en Straatsburg, welke bekend staan om hun indrukwekkende monumenten en pittoreske oude buurten. In de historie zijn deze streken vele malen toneel van zware strijd geweest tussen Duitsers en Fransen. Dit is nog goed terug te zien. 

Franse Alpen

Haute-Savoie maakt deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes en beschikt over een uitzonderlijk rijk natuurerfgoed. Het letterlijke hoogtepunt van een vakantie naar de Franse Alpen is natuurlijk de Mont-Blanc. Met pieken tot 4806 meter hoogte vormt deze ‘witte berg’ het dak van Europa. Niet voor niets wordt het departement Haute-Savoie veel bezocht door alpinisten, skiërs en liefhebbers van overweldigende berglandschappen. De natuurreservaten, maar ook de beroemde kuuroorden met thermale bronnen en het bekende Meer van Genève, maken van de Haute-Savoie een uitverkoren bestemming! 

Bretagne

Wilt u een boeiende reis beleven naar één van de mooiste natuurstreken van Frankrijk? Ga dan mee naar het mooie Bretagne. De zee, met haar ruwe ongerepte kust, is nooit ver weg. De leuke vissersdorpen, het spel van eb en vloed en de vissersboten die droogvallen. Het zal u zeker boeien! Deze reis is een selectie van uniek natuurschoon met onder andere de Roze Granietkust en Les Sept Îles.

Normandië

Normandië bezoeken betekent kennismaken met streekproducten als camembert, cider en calvados, overrompeld worden door cultuurmonumenten en oeroude stadjes en in de sporen lopen van de geallieerden bij de bevrijdingsgevechten in 1944. Deze plaats leent zich tevens perfect voor het combineren van een strandvakantie, het maken van culturele uitstapjes en het vinden van de rust van de natuur.

Provence

De Provence is een prachtig natuurgebied ten zuiden van de Alpen, met een zonnig klimaat. Elk dagprogramma brengt nieuwe verrassingen. Zo ontdekt u tijdens korte begeleide wandelingen de charme van typische Provençaalse steden en pittoreske dorpjes. De Provence is een aangename streek vol afwisseling. Van een rijke geschiedenis en bijzondere cultuur tot bijzondere fauna en flora.

Bent u benieuwd naar ons brede aanbod busreizen naar Frankrijk? We bieden verschillende soorten reizen aan. Bijvoorbeeld ook seniorenreizen! Bekijk het gehele aanbod op de website.